

## CT Office of Early Childhood Parent Cabinet Meeting Agenda

May 19 2025

6:00pm-8pm

**Zoom Meeting** 

https://zoom.us/j/97511370806?pwd=ae59jQUYCWBRzKumugr4dS1FOggu19.1

Meeting ID: 975 1137 0806 Passcode: 272866

---

One tap mobile +16465588656,,97511370806#,,,,\*272866# US (New York)

**Mission**: To build strong connections, listen intentionally, and partner with Connecticut families of young children, communities, and OEC to incorporate the expertise of all parents throughout the early childhood system to ensure family-driven equitable policies and programs.

## **Co-Facilitators:**

Parent Cabinet members: Tricia H. (region 4) & Stephanie T. (region 6)

Timekeeper: Chenae

**Meeting Purpose** (Why is this meeting needed?):

- To strengthen relationships and communication amongst members
- Ensure members have tools and information needed to succeed

**Intended Outcomes** (What do we want to achieve by the end of this? What will success look like?):

- Members have continued identifying groups/people in the region they will connect with
- Members learn more about the Family Support Division Home Visiting & Doula support
- Members learn more about Doula services

Time	Agenda Item	Facilitator
6:00-6:05pm	Welcome  Meeting guidelines/group norms reminder	Chenae R - Parent Cabinet Coordinator, OEC
5 minutes	Meeting outcomes	



6:05-6:11pm 7 minutes	Ice Breaker	Stephanie Thompson, Parent Cabinet member Region 6
6:11-6:21pm  10 minutes total	OEC / Commissioner Office Items	Tricia Hamlin, Parent Cabinet member, region 4  Commissioner Beth Bye /Deputy Commissioner Elena Trueworthy
6:21pm-6:25pm 5 minutes	<ul> <li>Subcommittee &amp; Advisory Committee Feedback</li> <li>Access &amp; Affordability</li> <li>Statewide Early Childhood Inclusion Committee</li> <li>CT Parent and Caregiver Survey Committee</li> </ul>	<ul> <li>Amber A., Parent Cabinet member, region 5</li> <li>Kelly S., Parent Cabinet member, region 4</li> <li>Tricia , Parent Cabinet member, region 4</li> </ul>
6:25pm-6:49pm 25 minutes	Regional Breakouts (20 minutes) —  Regions who have not yet come up with a plan- decide on towns in the region and who you will focus on in the next few months to connect with.  Examples Library, child care sites, family resource centers  Or  Discuss what is working well with Outreach? Any guidance needed or Support?  Are there any current early childhood/ family challenges or concerns you are hearing in your communities?  5 minute - share out	Tricia
6:50pm-7:10pm 15 minutes	Family Support Division     Home Visiting + Doula support for women impacted by incarceration	Stephanie  • Luz Rivera, OEC



7:10pm-7:20pm 10 minutes	Golden Radiance Village Doulas Golden Radiance Village	<ul> <li>Tricia</li> <li>Shannon Knox, Parent Cabinet member, Region 2</li> <li>Brittany Needham, Golden Radiance Village</li> </ul>
7:20pm- 7:35pm 15 minutes	Third Sector Consulting- Parent Cabinet & OEC Goal alignment support	Chenae  ◆ Third Sector Consulting team members
7:35pm- 7:55pm 20 minutes	Parents Connecting Parents connection Feedback/ Discussion/ Questions	Stephanie  → Malissa Griffith, Parents Connecting Parents Program Manager, OEC → Chenae
7:55-8:00pm 5 minutes	Closing  • Evaluation link	Tricia